Objectius: Cohesió de grup, lateralitat i ambidextrisme, percepció espacial, entrada/tir, domini i maneig de la pilota, bot de velocitat, velocitat de desplaçament, velocitat de reacció.

Temps recomanat: 7-8 min

Material: Cèrcols (o altres distintius de colors), pilotes de bàsquet, cistelles

Número de jugadors: 8-20

Metodologia: En aquest joc tot el grup jugarà i lluitarà per obtenir un mateix objectiu, aconseguir recollir tots els cons abans que s’esgoti el temps establert. És a dir, inicialment estaran tots els cons a la línia de mig camp. Com més cons hi hagi, més divertit i ric serà l’exercici. A més, cada cistella estarà marcada amb un color (tots els colors dels cons han d’estar en algunes de les cistelles). Un cop preparat aquest escenari de joc, l’entrenador o entrenadora donarà un senyal que marcarà l’inici del joc. A partir d’aquest moment, els jugadors podran anar a llençar a la cistella que vulguin, en cas de no ficar-la ho hauran de seguir intentant en aquella o en una altra cistella. En cas de d’èxit, hauran d’anar a agafar un dels cons de mig camp que correspongui amb el color de la cistella on l’han encistellat i deixar-lo col·locat al costat d’aquesta. El joc acabarà quan s’acabi el límit de temps.

A principi de temporada, l’entrenador juntament amb els jugadors, marquen un temps límit inicial. Un temps, a poder ser, força ampli per tenir marge de millora. Per exemple, podem començar marcant 10 minuts com a temps límit. I podem pactar amb ells: cada tres entrenaments, o cada tres partides, que aconseguim el nostre objectiu en aquest temps, baixarem un minut. De forma que la dificultat cada cop serà major, però la motivació i les ganes de millorar pujaran instantàniament. Gràcies a aquest fet, aquest joc permet dialogar i veure les millores i l’autoaprenentatge per part dels jugadors, així com fomentar i millorar la relació entre el grup i fer èmfasi en el significat de la paraula equip.

DIBUJO_CISTELLES_COLORS

Comparteix!

Leave Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada