Objectius: Lateralitat i ambidextrisme, percepció espacial, domini i maneig de la pilota, bot de velocitat, velocitat de desplaçament.

Temps recomanat: 7-8 min

Material: Línies del camp, element distintiu (con, peto o similar), pilotes de bàsquet

Número de jugadors: 5-25

Metodologia: De nou, un exercici d’escapar i aturar. En aquest cas, els que aturen van sense pilota i és recomanable que portin un element distintiu com un peto o simplement, un con agafat a la mà. La resta, s’escapen i van tots amb pilota. En aquest joc, tots els jugadors només es poden desplaçar per les línies del camp. En cas de ser un poliesportiu amb diferents camps dibuixats a terra, es recomana seguir només les línies del camp de bàsquet que ells utilitzen, ja que els ajudarà a interioritzar la distribució de les línies i a millorar la seva percepció espacial basquetbolista. Si el come-cocos atrapa a algun dels altres jugadors, hi haurà canvi de rol entre ells. També, com passava en altres jocs que hem vist, podem fer que sigui un joc acumulatiu i que cada cop que aturin vagin convertint-se en come-cocos, de manera que el joc s’acabarà quan tots hagin estat atrapats.

Variants: Per aquells equips que encara no tenen un bon domini de bot, podem adaptar el joc; en comptes d’anar botant per la línia, poden anar arrossegant la pilota. En canvi, per aquells equips que pel seu nivell sigui alt i ho permetin, podem fer demandes més concretes. Per exemple, botar amb la dreta per les línies de banda i fons, i amb l’esquerra per la resta. O, botar un cop a cada banda de la línia per la qual ens estem desplaçant. Hi ha centenars de variants que ens podem imaginar depenent del grup de nens i nenes que estem entrenant.

 

DIBUJO_COMECOCOS

Comparteix!

Leave Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada