Objectius: Percepció espacial, percepció temporal, percepció velocitat, bot estàtic, bot de velocitat, aturades, velocitat de desplaçament, velocitat de reacció.

Temps recomanat: 7-8 min

Material: Cèrcols, pilotes de bàsquet

Número de jugadors: 7-25

Metodologia: Aquest joc és una adaptació del joc de les cadires. Tots els jugadors tindran una pilota i a terra hi haurà cèrcols distribuïts de manera aleatòria o en forma de cercle. Sempre hi haurà un cèrcol menys que jugadors. Els nens i nenes aniran botant lliurement per la pista, i en escoltar el senyal hauran de córrer (sense parar de botar) i situar-se en un dels cèrcols. Només pot haver-hi un jugador dins de cada cèrcol i sempre tindrà preferència qui hagi arribat abans. Al haver-hi un cèrcol menys que jugadors, un d’ell es quedarà sense i quedarà automàticament eliminat. El joc seguirà amb un jugador menys alhora que l’entrenador s’encarrega de treure un altre cèrcol, de manera que ens trobem en les mateixes característiques numèriques, i així successivament. El joc acaba quan només queda un jugador i un cèrcol, el qual serà el guanyador del joc.

Variants: Segons el que vulguem treballar podem demanar als jugadors diferents accions a realitzar dins del cèrcol. Les més comunes són: quedar-se fent bot estàtic, o arribar amb una aturada en un temps i quedar-se en posició de triple amenaça. Tot i així, podem demanar altres consignes que hàgim estat treballat en exercicis de domini i habilitats de bot en posició estàtica.

DIBUJO_JOC_CERCOLS

 

Comparteix!

Leave Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada