Objectius: Percepció espacial, percepció temporal, percepció velocitat, bot de velocitat, aturades, posició de triple amenaça, velocitat de desplaçament, velocitat de reacció.

Temps recomanat: 7-8 min

Material: Pilotes de bàsquet

Número de jugadors: 8-15

Metodologia: Aquest joc serà una adaptació del tradicional joc del Pica-Paret. En aquest cas tots els alumnes tindran pilota i se situaran a la línia de fons. Un dels jugadors se situarà a l’altra línia de fons i serà l’encarregat de comptar d’esquenes i en veu alta “Un, dos, tres pica-paret”. Durant aquest interval de temps, la resta de jugadors hauran d’avançar el màxim espai possible amb bot de velocitat. En el moment que el jugador que està comptant acabi i es giri, hauran d’efectuar una aturada en un temps i romandre immòbils en posició de triple amenaça. Aquell jugador que es mogui o no sigui capaç de mantenir l’equilibri, serà enviat automàticament a la línia de fons de sortida, i haurà de tornar a començar des d’allà. En el moment que un d’ells toqui l’esquena del que està comptant, hauran de córrer botant cap a la línia de fons el més ràpid possible, intentant no ser atrapats. En cas que algun d’ells no ho aconsegueixi, hi haurà canvi de rol amb el qual comptava. El joc seguirà successivament durant totes les partides que decideixi l’entrenador o entrenadora.

Variants: Si el que volem és treballar la posició de triple amenaça, el que farem serà modificar les normes. En aquest cas, el que atura no només dirà el nom d’aquell que s’hagi mogut, sinó que també s’haurà de fixar en aquells que no tinguin una posició de triple amenaça correcta. És aconsellable, que a l’hora d’utilitzar aquest criteri eliminatiu, els alumnes verbalitzin les seves raons. D’aquesta manera tenim un feed-back directe entre jugador i entrenador. A més, és positiu que les correccions les facin entre ells ja que no estan acostumats a fer-ho però és una gran eina d’aprenentatge, molt útil i efectiva, ja que requereix d’autoavaluació i capacitat crítica constructiva.

DIBUJO_PICA_PARET

Comparteix!

Leave Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada