Objectius: Cohesió de grup, tir, passada i recepció

Temps recomanat: 10 min

Número de jugadors: 6 – 15

Material: Pilotes de bàsquet

Metodologia: La meitat de jugadors tindrà pilota, l’altra meitat s’encarregarà d’agafar el rebot dels companys. Els jugadors amb pilota hauran de llençar tres tirs des de cada posició i sumar els punts que aconsegueixen. Tal com marca el reglament, des de tir lliure comptaran un punt, des de dins de la zona dos punts i fora de la zona es considerarà triple. Un cop acabin la sèrie de tir, serà el torn dels companys que estaven agafant el rebot. Finalment, hauran de sumar tots els punts que hagin aconseguit entre tots els components de l’equip de manera que obtinguin una xifra final. En aquest moment, depenent dels punts que aconsegueixin podran caçar Pokémons. L’entrenador tindrà targetes amb els diferents Pokémons (cadascun d’ells amb un nombre de punts definit) i, segons els punts que hagin aconseguit, podran caçar un més potent o més fluix. L’objectiu de l’equip ha de ser aconseguir-los tots al final del temps establert (un mes, un trimestre, una temporada…).

Com veiem, doncs, aquest joc és una proposta de tir que tindrà un triple benefici en l’equip. D’una banda, aconseguirem practicar el tir i molt probablement millorar l’encert dels nostres jugadors. Alhora, el fet que hagin de sumar-se tots els punts i posar-se d’acord en l’elecció final reforçarà el vincle entre ells. I, per últim, segur que se sentiran motivats per veure si es poden fer amb tots!

Variants: 

Variant 1: En comptes d’un nombre definit de tirs, ho podem fer amb límit de temps. De manera que seran ells mateixos qui hauran d’organitzar-se per aconseguir el major nombre de tirs encertats.

Variant 2: Per categories superiors, simplement hem d’adaptar la puntuació al reglament corresponent.

Variant 3: En cas que veiem poca motivació en alguna de les posicions, podem adaptar el joc als nostres interessos. Per exemple, el tir lliure sol ser una dinàmica repetitiva i poc motivadora per als més petits. Si ens trobem en aquesta situació, podem utilitzar aquest joc només per treballar aquest gest tècnic. Segur que així aconseguim augmentar la motivació.

pokemon

lista-pokemon-1

Comparteix!

Leave Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada