Objectius: Bot de velocitat, cohesió de grup, lateralitat i ambidextrisme, domini i maneig de la pilota, percepció espacial, velocitat de desplaçament, velocitat de reacció.

Temps recomanat: 10 min

Número de jugadors: 8-20

Material: Pilotes de bàsquet, capsa de cartó, normes, cordes/cons.

Metodologia: Els jugadors estaran dividits en dos equips. Cada equip se situarà a un dels fons i juntament amb ell tindrà una zona delimitada amb pilotes i una capsa amb una sèrie de normes. El jugador haurà d’escollir una pilota, i tot seguit dirigir-se a la capsa de les normes. En ella trobarà la condició amb la qual ha de conduir la pilota fins a l’altre fons, per exemple, “amb els ulls tancats”, “prohibit botar amb les mans”, “desplaçant-se de genolls”… Un cop llegida la norma l’haurà de deixar de nou a la capsa, i portar la pilota fins a la zona de l’altre equip seguint la norma que li ha tocat. L’objectiu de cada equip és desfer-se de totes les pilotes, és a dir, portar-les totes cap al fons contrari el més ràpid possible. El joc acaba quan un dels dos equips aconsegueix quedar-se sense cap pilota, o bé, quan s’exhaureixi el temps acordat. En aquest cas, l’equip que tingui menys pilotes a la seva zona, haurà guanyat el joc.

Variants: Aquest joc és més divertit com més varietat hi hagi. És per això, que tot i que l’hem adaptat al bàsquet, recomanem que de vegades jugueu amb pilotes de mides diferents (de tennis, de minibàsquet, de pilates, de rugby, de ping pong…). D’aquesta manera, poden sortir idees més variades i divertides com “portar la pilota… bufant, amb els colzes, etc.”

Comparteix!

Leave Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada