Objectius: Cohesió de grup, lateralitat i ambidextrisme, percepció espacial, percepció temporal, percepció velocitat, bot de velocitat, velocitat de desplaçament, velocitat de reacció.

Metodologia: Els jugadors estaran dividits per equips i tots ells tindran pilota (és aconsellable que els equips no siguin de més de 5 o 6 components). Seran curses tradicionals de relleus però aplicades al bàsquet, és a dir, tots els desplaçaments es faran botant. Els equips es col·locaran inicialment en una línia de fons, i cada equip marcarà un ordre pels seus membres. Llavors, es posaran en fila seguint aquest ordre. Quan l’entrenador doni el senyal de sortida, els primers de cada fila hauran de córrer fins a l’altra línia de fons, on hi haurà un con a rodejar, i tornar fins a la fila del seu equip, on el següent company l’esperarà. Quan el primer arribi, haurà de xocar la mà al següent company i així successivament fins que tots els membres del grup hagin fet el recorregut. Guanyarà l’equip que aconsegueixi acabar abans. És important fomentar la companyonia i la il·lusió per guanyar, però cal evitar comportaments inoportuns que puguin tenir els jugadors excessivament competitius.

Variants:

  • Relleus creuats. Aquest exercici tindrà el mateix funcionament que l’anterior. Els jugadors estaran dividits per equips, però en aquest cas es variarà el recorregut, ja que inicialment estaran situats a les cantonades del camp. Quan l’entrenador doni el senyal de sortida, els primers de cada fila hauran de córrer fins a la cantonada contrària del camp, on hi haurà un con a rodejar, i tornar fins a la fila del seu equip, on el següent company l’esperarà. Quan el primer arribi, haurà de xocar la mà al següent company i així successivament fins que tots els membres del grup hagin fet el recorregut. Guanyarà l’equip que aconsegueixi acabar abans. En aquesta variant és important avisar als jugadors dels possibles xocs que poden rebre si no miren endavant mentre boten.
  • Relleus en cuc. Aquesta variant dels relleus fa que els relleus es converteixin en un exercici acumulatiu. En aquest cas, quan el primer arribi i xoqui la mà, en comptes de posar-se l’últim a la fila, s’uneix al seu company, i tots dos junts hauran de fer el recorregut. I així successivament amb tots els companys de l’equip, d’aquesta manera el cuc cada cop serà més llarg. La cursa finalitzarà quan un dels equips aconsegueixi anar i tornar d’una punta a l’altra del camp amb el cuc del seu equip complet.
  • Relleus per caselles. En aquesta variant els equips també estaran situats en fila a la línia de fons. Davant seu, tindran una filera de cèrcols, i dins del més proper, hi haurà una pilota de tennis. Tots els equips hauran de tenir el mateix nombre de cèrcols per competir amb les mateixes condicions inicials. Quan l’entrenador doni el senyal de sortida, el primer jugador haurà de córrer i sense deixar de botar passar la pilota de tennis al segon cèrcol. Quan torni a la fila, sortirà el següent jugador, el qual haurà de fer el mateix, avançar una posició o cèrcol, la pilota de tennis.  Així successivament, fins que un dels equips arribi amb la pilota de tennis a l’últim cèrcol. En aquest cas, aquell equip serà proclamat guanyador de la partida.

Comparteix!

Leave Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada