Objectius: Cohesió de grup, lateralitat i ambidextrisme, percepció espacial, percepció velocitat, domini i maneig de la pilota, bot de velocitat, posició de triple amenaça, velocitat de reacció.

Temps recomanat: 5-7 min

Número de jugadors: 4-20

Material: Pilotes de bàsquet

Metodologia: La distribució dels jugadors en aquest joc és molt simple, deuen estar tots en filera, encarats cap al mateix costat i amb una separació entre ells d’aproximadament un metre. Un cop situats començarà el joc, en el qual l’últim de la fila serà el primer a arrencar. Haurà de passar botant entre els seus companys (els quals romandran quiets), cada cop per un costat diferent, és a dir, fent un recorregut que simuli el moviment d’una serp. Un cop arribi al principi de la fila, serà el torn del jugador que s’hagi quedat l’últim, i així progressivament fins a arribar a creuar tot el camp.

Variants: Segons l’objectiu podem adaptar el joc. Per exemple, si volem treballar la lateralitat, podem fer l’anada amb una mà i la tornada amb l’altra. Si, en canvi, volem fomentar la cohesió del grup, podem proposar un repte: marcar un temps i una única serp que hagi de complir amb els límits establerts. Si el que volem és fer una proposta competitiva, podem fer diverses files i guanyarà aquella serp que aconsegueixi arribar primer a l’altre costat. I per últim, si el principal objectiu és treballar les habilitats de bot, podem variar les nostres peticions, com per exemple, fer passar la pilota entre les cames dels companys que estan estàtics. Aquest joc té moltes variants possibles més, busqueu les idees als vostres caps o als dels vostres jugadors!

serp

Comparteix!

Leave Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada