Sens dubte, aquesta setmana està marcada socialment per les Eleccions Generals del diumenge. El tan ansiat i repetitiu 26J.

Però aquest final de mes també és època d’eleccions basquetbolístiques. Tots els amants del bàsquet tenim decisions a prendre aquests dies.

Estrelles del bàsquet que cada cop brillen amb més força i que, a poc a poc, van creant la seva pròpia història. I no, no m’estic referint a la final de l’NBA. Em refereixo a vosaltres i a tots i cadascun dels vostres jugadors. A la majoria de clubs és el moment de començar la nova temporada i tots vosaltres teniu molt a dir aquests dies.

Els més petits han de pensar en quin equip volen jugar, de quina manera volen formar part del grup, que faran per impressionar a l’entrenador i com aconseguiran fer-se amic dels seus companys. Per sort, ells ho fan fàcil, amb la seva innocència i espontaneïtat molts cops és suficient. Però si tot just ara comencen l’aventura del bàsquet, hauran de passar per un gran moment que probablement els porti més d’un mal de cap, escollir el dorsal que els acompanyarà cada cop que surtin a la pista, aquell que serà només seu dins de l’equip i que serà l’estrella que els ajudarà a brillar. Així que, no sóc ningú per obligar-vos a res, però us demano que li doneu la importància que mereix a aquest moment; que penseu en què ha significat el vostre número per a vosaltres, i que els vostres jugadors siguin feliços amb l’elecció que prenguin. I per a molts d’ells, l’inici de la temporada anirà acompanyat de les seves primeres bambes de bàsquet, aquelles que només posant-te-les et fan volar més que ningú i córrer més ràpid que en somnis.

I els entrenadors, eleccions complicades, a vegades… tancar etapes, acomiadar-se dels jugadors i les famílies del grup, planificar la nova temporada, decidir el nivell de joc del grup, confiar en altres entrenadors per crear un bon equip tècnic… moltes coses importants per decidir en poc temps.

Però sabeu què? Que la vostra elecció serà la correcta perquè serà una elecció feta amb el cor, on no hi haurà urnes, ni tampoc paperetes. Però què més dóna? Els guanyadors seran els nostres equips i no ens caldrà enfrontar-nos en baralles absurdes per aconseguir el poder. El poder és nostre des del moment que formem part del bàsquet. Un poder apreciat per tots nosaltres, un poder que només els que som aquí sabem el valuós que arriba a ser. Teniu moltes paperetes imaginàries per escollir el futur del vostre equip i per crear la vostra temporada perfecta. I sí, són diferents entre elles, tenen incerteses i dubtes que només amb el pas dels mesos i amb el bon treball s’aniran resolent. Però fixeu-vos-hi bé, totes elles tenen alguna cosa en comú: totes tenen impregnades gotes d’il·lusió i aquell punt de nerviosisme previ quan alguna cosa gran està a punt d’arribar…

Sort, molta sort en les vostres eleccions i que guanyi el bon bàsquet!

Ana Hernández

Comparteix!

Leave Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada