Objectius: Bot de velocitat, cohesió de grup, defensa jugador amb pilota, domini i maneig de la pilota, percepció espacial, percepció temporal, percepció velocitat, velocitat de desplaçament, velocitat de reacció.

Temps recomanat: 8-10 min

Número de jugadors: 6-14

Material: Pilotes de bàsquet i cordes o cons.

Metodologia: En aquest joc els jugadors hauran d’estar per parelles. Al centre del camp es delimitaran dues circumferències concèntriques aprofitant les línies del camp i cordes o cons. Un dels jugadors de la parella (sense pilota) se situarà en el cercle del mig, i l’altre (amb pilota) en el cercle exterior. Cadascuna d’aquestes circumferències tindrà un sentit de gir oposat que hauran de seguir els jugadors que es trobin dins d’ell. Quan l’entrenador faci el senyal, el jugador amb pilota s’escaparà lliurement per tota la pista. El jugador sense pilota tindrà com a objectiu treure-li la pilota abans que s’exhaureixi el temps acordat (per exemple, 15 segons). Un cop acabi aquest temps, tornaran als cercles del mig del camp, i se situaran al contrari de com estaven anteriorment. Per fer més divertit el joc podem anar reduint cada cop més el temps amb el qual compten per treure la pilota i anar sumant punts, de manera que convertim el joc en una petita competició entre parelles.

Variants: En categories inferiors en les quals encara no vulguem treballar la defensa i ens vulguem centrar únicament en el bot, podem adaptar el joc. En aquest cas, tots tindran pilota, i en escoltar el senyal el del cercle de dins haurà d’anar a atrapar al del cercle de fora, el qual haurà d’escapar-se durant el temps establert.

Comparteix!

Leave Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada